Fik och café i Enköping

Ljuvliga kanelbullar, färskt bröd och massor av andra delikatesser. Det finns alltid tid för fika!

Njut av staden och en kopp kaffe

Enköping är en trevlig stad som har det nära till det mesta och är perfekt att utforska till fots. Passa på att stanna till för en kopp kaffe medan du njuter av Enköpings stadskärna.

Enköping passar att avnjutas i lugnt och avslappnat tempo. Strosa runt på måfå, du hittar till både mysiga kaféer och små, unika butiker. Slå dig ner på ett fik där du genast känner dig som hemma. De flesta har både trivsamma uteserveringar och ombonade innemiljöer. Känn doften av nybakat som letar sig ut ur köket. Satsa på en riktig gofika och välj fina mackor, ett smarrigt bakverk eller en Raw Food-kaka. Här hittar du det genuina och nostalgiska, men ofta med en modern twist.

Foto på en kopp kaffe och en bulle.

Foto: Pexel

Anländer du med tåg till Enköping och redan är kaffesugen finns det några olika alternativ vid resecentrum, bland annat fiket Drott. Annars kan du promenera ner via Drottninggatan som leder ner till centrum. Redan här kommer du se att Enköping är parkernas stad. Skolparken ligger längs vägen och när du lämnade resecentrum kanske du hann se Förbiparken? En alternativ väg ner till centrum går via Kyrkåsen, då kommer du upp på åsen som leder bort till Vårfrukyrkan och sedan ner till kyrkbacken. Då är du snart framme i stadskärnan efter en kort promenad längs med Kyrkogatan tills du når Stora torget, stadens nav.

Välkända bröd och bakverk

Runt Torget breder centrumkvarteren ut sig med en hel del butiker och serveringar. Fabian Flinks brödbod är välkänt för sina bröd och bakverk. Nära torget finns också Tammerfors Konditori. Sommartid blir en del av Kungsgatan gågata på vilken det finns ett antal fik för den som vill sätta sig ner och njuta av en kopp kaffe. Ett alternativ är att styra stegen ner mot hamnen och klosterparken. Där ligger hamnmagasinen, en fin plats att ta en fika på.