Badplatser i Enköping

Ta ett svalkande dopp, spela volleyboll eller glassa på stranden. Vi har något för alla!

Tillbringa sommardagarna vid våra badplatser

Sommaren inbjuder till svalkande dopp och sköna dagar på stranden. I Enköpings kommun finns det, tack vare närheten till Mälaren, möjlighet att besöka flera strandbad och njuta av sol och bad under badsäsongen.

Badplatser nära staden

En lokal sommarklassiker är det populära Bredsandsbadet som ligger på cykelavstånd strax utanför staden. Bredsand erbjuder en lång sandstrand, hopptorn, bryggor, restaurang med uteterass, beachvolleyplan och kiosk. Bredsandsbadet har också en camping.

Läs mer om Bredsands camping

Foto på Bredsandsbadet och barn som hoppar från brygga och hopptorn ner i vattnet.

Foto: Thomas Henrikson

Badplatser på landet

Vill du utforska bad utanför staden finns det ett antal badplatser värda ett besök. Blåhäll i Härjarö ligger tre mil sydost om Enköping, i sydvästra delen av naturreservatet Härjarö. Det är ett naturbad med stora gräsytor, liten strand, badbrygga, toalett och grillplats. Från badplatsen går en asfalterad gångväg längs strandlinjen. Parkering finns alldeles intill.

I Härjaröområdet finns också naturbadet Äppelnäsgrund. Badet ligger i nordöstra delen av Härjarö naturreservat. Där finns en liten sandstrand, gräsytor för lek och picknick samt en grillplats. Från parkeringen vid Åppelnäsgrund går du 800 meter längs en stig genom skogen för att komma fram till badet.

Foto på en badstrand och en livboj.

Foto: Thomas Henrikson

Tillgänglighet vid badplatserna

Alla kommunala badplatser i Enköping, Alstabadet, Bredsandsbadet, Pepparrotsbadet, Fjärdhundrabadet, Koffsan badplats och Nylada badplats har tillgänglighetsanpassade toaletter.

På Fjärdhundrabadet finns även en tillgänglighetsanpassad dusch och på Pepparrotsbadet finns en bassänglift och rehabbassäng.

Vid Bredsandsbadet och Fjärdhundrabadet finns parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Öser regnet? Besök Enköpings familjebad

Stadens familjebad finns också tillgängligt under sommaren. Här finns åtta simbanor för såväl träning som tävling. På Pepparrotsbadet finns också rehab- och undervisningsbassäng, hoppbassäng, upplevelsedel med vattenrutschbana samt en relaxavdelning. I serveringen kan du köpa mat och fika av olika slag.

Foto på personer som dyker ner i en pool. Foto: Per Groth

Foto: Per Groth

Hitta alla badplatser i Enköping

På Enköpings kommuns webbplats finns mer information om alla badplatser. Där kan du även läsa om läget vid badplatserna och aktuell status i vattnet.

Läs mer om Enköpings badplatser på Enköpings kommuns webbplats