Camping och glamping

Vill du campa traditionellt eller kanske lite mer lyxigt i sommar? Här kan du göra både och!

 Foto: Cottonbro från Pexels

Upplev camping och glamping i Enköping

Glamourös camping, eller glamping som det kallas, har växt sig allt större i Sverige de senaste åren. Att glampa innebär att campa i naturen fast på ett mer lyxigt sätt. Du har tillgång till alla de bekvämligheter som ett hotell erbjuder – fast du är mitt ute i naturen. Fuktigt, trångt och omständligt kanske en del tänker på när det pratas camping. Men när det kommer till glamping ska de traumatiska minnena från festivaltälten vara som bortblåsta.

Vill du prova är företaget Gyllene brunnen i Enköping ett företag som erbjuder glamping.

– Det är en sådan häftig känsla att bo som på hotell fast i naturen. Man slipper frysa, slipper fukten och kan bara bo jätteskönt i naturen. Våra glampingtält är inredda i tidlös design och tanken är att det ska kännas som ett hotellrum men att du bor så nära naturen som möjligt, säger Gabriela Casadei som tillsammans med hennes man Peter Ekblom äger företaget Gyllene brunnen i Enköping.

Idag har de fem stycken glampingtält på gården som nästan är 25 kvadratmeter stora och har över 2,5 meter i takhöjd i mitten. Inuti finns det el, värme och ordentliga sängar med duntäcken.

– Jag har bott där i två veckor i sträck som längst. Det är större än vårt sovrum i Stockholm, säger Gabriela.

Hemma-glamping

För bästa upplevelse är tipset att göra det hemma i trädgården. Finns det möjlighet, köp ett större tält. Därefter är det dags att inreda mysigt med en matta och ha lite enklare sängar. Var tanken på en natt i tält skrämmande är det här ett smidigt sätt att göra övergången till en natt i naturen.

Fler campingtips

Stadens vardagsrum Bredsand erbjuder svalkande bad och trevliga campingmöjligheter.

Läs mer om Bredsands camping

En annan campingplats som kan vara av intresse är Ängsö som du hittar i besökskartan.

Se Ängsö i Enköpings kommuns besökskarta

Se alla camping­platser i Enköping

Se alla campingplatser i Enköping på besökskartan