Om kultur­veckan för alla

Aktiviteter som vänder sig till dig med intellektuella eller neuro­psykiatriska funktions­nedsättningar.

Om kulturveckan

Kulturveckan arrangeras i november varje år och är en vecka fylld av lättillgängliga kultur­upplevelser.

Arrangera en aktivitet till Kulturveckan för alla

Välkommen att arrangera aktiviteter under Kulturveckan för alla 18–24 november 2024. Kulturveckan för alla är en vecka fylld av kulturupplevelser för, med och av personer med intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Skicka in er anmälan senast 16 september.

Tema drömmar

Årets tema är Drömmar. Det kan handla rent konkret om vad man drömt under natten, samtidigt som en dröm kan vara något mer abstrakt som till exempel en framtidsdröm, en förhoppning eller ett mål. Ibland går våra drömmar i uppfyllelse och ibland krossas de. Många drömmer om fred. En del dagdrömmer. Ibland har vi mardrömmar. Och visst kan det vara roligt att baka och äta krispiga och söta ”Drömmar”? Det här med drömmar kan verkligen vara stort, smått, personligt och allmänmänskligt.

Att tänka på för dig som vill arrangera en aktivitet

Aktiviteterna under Kulturveckan ska vara lättillgängliga. Se över informationen, det personliga bemötandet, den fysiska tillgängligheten och era tekniska hjälpmedel kring arrangemanget.

Anmäl en aktivitet

Fyll i uppgifterna i följande blankett och skicka den till oss senast måndag 16 september. Uppgifterna kommer att användas i det gemensamma programmet för Kulturveckan. Glöm inte att bifoga en bild.

Anmälningsblankett till Kulturveckan för alla

Du som vill arrangera en aktivitet på Kulturveckan för alla kan ladda ner en blankett och skicka in till oss. Sista anmälningsdag är måndag 16 september 2024. 

Arrangörer

Upplevelseförvaltningen i samarbete med representanter från Omnia daglig verksamhet, FUB, Enöglas anpassade grundskola, Bergvretens anpassade grundskola, Westerlundskas anpassade gymnasium och Korttidstillsynen.
Stort tack för att ni bidrar till en intressant och inspirerande Kulturvecka för alla!

Kontakta oss 

Lovisa Klint, Kultursekreterare i Enköpings kommun.

E-post: lovisa.klint@enkoping.se

telefon: 0171-62 57 86