Bad och upplevelser

Bredsand lockar med svalkande dopp, sköna dagar vid stranden och andra aktiviteter som förgyller sommaren.

Nära campingområdet i Bredsand finner du en lång sandstrand som bjuder in till sol och bad. Bredsands camping är platsen för dig som vill bo trivsamt och enkelt med natursköna omgivningar, med bekvämt cykelavstånd från Enköpings gemytliga centrum.

Lekplats

I Bredsand finns en liten lekplats för barnen. Lekplatsen kommer att rustas upp. 

Badplats

Bredsandsbadet ligger fem kilometer söder om Enköpings centrum. Badet erbjuder en lång sandstrand, hopptorn, bryggor, beachvolleyplan och kiosk.

Varje badsäsong gör vi tre stycken planerade provtagningar av vattnet i Bredsand. Badsäsongen pågår 21 juni – 20 augusti. Efter badsäsongen tas inga prover.

Camping och tält

Nära stranden ligger själva campingen. Där finns möjligheter att både hyra en campingplats för husvagn eller husbil samt att hyra en tältplats. Det är inte tillåtet att tälta utanför campingens område vid stranden eller vid grilludden. 

Paddla i Bredsand

Att lägga i kajak eller kanot i Bredsand är ett trevligt sätt att komma ut på Mälaren för en vattennära upplevelse. Från Bredsand når du öarna Skarpan och Gröneborg.

I Bredsand kan du hyra både kajak och stand up paddleboard (SUP). Två roliga aktiviteter för familjen och vännerna! Erfarna paddlare kan nå många olika öar från Bredsand, och nybörjare kan med fördel paddla nära strandkanten.

Utegym

Sugen på att träna med utsikt över mälaren? Då ska du besöka vårt utegym i trä, som finns på området bredvid lekplatsen.

Äventyrsgolf

Mitt i hjärtat av campingen finns vår äventyrsgolf. Längs banan finns spännande byggnader i miniatyr från kultur och idrott i Enköpings kommun.

Fritidsbanken i Bredsand

I Bredsand finns en fillial till Fritidsbanken i Enköping. Där kan du under sommarsäsongen låna sport och idrottsutrustning gratis. 

Strand­aktiviteter

I området finns en volleybollplan. Under sommaren finns Fritidsbanken redo att gratis låna ut utrustningen som gör strandhänget extra kul.

Vandra Upplandsleden

I Enköpingstrakten finns det gott om omväxlande och lättvandrade områden. Om du inte känner dig helt hemma i skog och mark kan du följa markerade leder. I Bredsand finns en etapp av Upplandsleden som heter Bredsandsslingan.

Upplandsleden sträcker sig genom hela Uppland. Från södra Trögdens mälarstränder kan du vandra till natursköna Skattmansöådalen och vidare norrut. Du går bland annat på Enköpingsåsen, genom flack slättbygd och böljande landskap med en del skog. På några håll finns slingor på leden som gör att du kan ta en kortare rundtur.

Utflyktstips i Enköping

Det finns mycket att utforska i Enköping. En levande stadskärna och avslappnad landsbygd, puls och lugn, både lummiga parker och öppna vidder. Oavsett var du är i Enköping finns naturen in på knuten. På webbplatsen Upplev Enköping finns mängder med tips på vad Enköping har att erbjuda.

Upptäck Pepparrotsbadet

Är det sämre väder finns Enköpings familjebad, Pepparrotsbadet. Det är ett inomhusbad med familjedel, relax, gym och motionssim samt cafeteria. Det är cirka fem kilometer till Pepparrotsbadet från Bredsand. Du tar dig dit med buss eller bil. Det finns också en cykel- och promenadväg till Pepparotsbadet.